Учредиха ново течение в БСП

16 май 2021 09:57   2492 прочита


 Социалисти учредиха днес ново идейно-политическо обединение Платформа „Социализъм XXI век“ и приеха манифест, в който се казва, че БСП е допуснала груби политически грешки, и настояват за нова предизборна платформа и нови лица, предаде БНР. 

Сред учредителите са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която заяви, че след провала на парламентарните избори е било задължително лидерът на партията Корнелия Нинова да подаде оставка: „Мисля, че политическата култура и почтеност изисква съответният председател да вземе своето решение и да си подаде оставката, така че ние не правим партия в партията. Ние сме партия, защото има БСП, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години“. 

"Промените, които прави служебния кабинет са в правилната насока", заявиха пък участници в Националния съвет на БСП, който се очаква днес да избере предизборен щаб на партията за предсрочния вот на 11 юли. 

Само вчера бяха назначени нови зам. -министри в седем министерства, сменени бяха шефовете на Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите (НАП), както и главният секретар на МВР. 

Румен Гечев и Александър Симов заявиха, че това е нормален подход, който правят всички нови управляващи. „В целия свят се правят рокади. Първата работа в първите 15 минути е да се сменят всички политически кабинети със зам. -министри. Това не подлежи на коментар“, каза Гечев. „Що се касае до агенциите, ако са професионалисти и не са политически обвързани, те трябва да останат да работят, така е в целия свят. Но ако са „калинки“, които са назначени без да имат съответните качества, там не трябва да има никакви колебания. Примерно – Националната агенция за приходите (НАП). Пропуснаха ли 700 милиона от хазарта? Пропуснаха. Изтекоха ли ни данните на 6 милиона души? Разговорът е прекратен“, добави той. 

По думите на Александър Симов рокадите са били „не само необходими, а задължителни“. „В крайна сметка не можем да кажем, че предишното управление си е свършило работата както трябва“, добави той.

монитор бг 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар