Турция забрани новините за кървавата събота в Анкара

15 октомври 2015 09:33   2146 прочита
97 души загинаха при взривовете в турската столица. Сн.: EPA/БГНЕС
97 души загинаха при взривовете в турската столица. Сн.: EPA/БГНЕС


97 души загинаха при взривовете в турската столица. Сн.: EPA/БГНЕС

Главният прокурор на Турция наложи забрана за публикуването на новини, свързани с разследването на атентата от събота в Анкара.

Мярката е аргументирана с опазване на националната сигурност и овладяване на напрежението в обществото. Адвокатите, наети от близките на жертвите, също няма да имат достъп до преписките.

Подобно ограничение вече беше въведено за излъчването на видеозаписи от мирния митинг, който беше окървавен от взривилите се атентатори самоубийци.

Забраните ще бъдат снети след залавянето на лицата, които са свързани с двамата терористи и са заподозрени, че готвят още смъртоносни нападения. След ДНК-анализ, извършителите на атентата в Анкара бяха идентифицирани: Юнус Емре Алагьоз и Юмер Дениз Дюндар. Те са в списъка с 21 опасни терористи, издирвани в Турция.

Турция е убедена, че кървавата събота в Анкара е съвместно дело на "Ислямска държава" и кюрдските терористи, заяви премиерът Ахмет Давутоглу.

Никой не трябва да се съмнява, че извършителите и поръчителите на атентата и свързаните с тях групировки ще бъдат открити и предадени на правосъдието, категоричен е Давутоглу.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар