Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ 
   –егистрац舫абравена парола

“ръмп заплаши »ран със заличаване


26 юни 2019 13:40   3094 прочитаѕрезидентът на —јў ƒоналд “ръмп заплаши, че ще има ответна атака срещу »ран, ако “ехеран предприеме удари по каквито и да било американски цели.
"»зключително невежото и оскърбително из€вление на »ран, което бе разпространено днес, само показва, че те не схващат каква е реалността. ¬с€ка атака на »ран срещу каквато и да било американска цел ще бъде посрещната с огромна и съкрушителна сила. ¬ н€кои аспекти "съкрушителна" ще означава заличаване", написа “ръмп в “уитър.

"«а жалост, единственото, от което те разбират, е сила и мощ", допълни президентът на —јў.

ѕрекрасни€т ирански народ страда без да има вина. Ќеговите ръководители харчат всичките си пари за терор и малко за всичко друго. —јў не са забравили иранските бомби, убили 2000 американци и ранили много други ..., написа “ръмп в друг туит.

»з€влението на “ръмп е в отговор на изказване по-рано днес на ирански€ президент ’асан –охани, че новите санкции на —јў са възмутителни и идиотски, че Ѕели€т дом е "засегнат от умствена изостаналост".

Ќовите американски санкции, об€вени на 24 май, зас€гат висши ирански ръководители, между които върховни€ лидер а€толах ’аменей.

“ова решение означава "сигурен провал" за усили€та на Ѕели€ дом, каза –охани в излъчвано на живо телевизионно обръщение, цитиран от јѕ.

–охани разкритикува —јў и затова, че възнамер€ват по-късно тази седмица да включат в новите санкции и ирански€ външен министър ћохамад ƒжавад «ариф.

"ѕризовавате да се вод€т преговори и в същото време санкционирате външни€ министър. ќчевидно е, че лъжете", каза –охани, цитиран от ‘ранс прес.

"ƒействи€та на американците нарушават правата на човека и оказват натиск на цели€ народ на »ран. ”сещаме, че в Ѕели€ дом и управл€ващите кръгове на —јў цар€т разочарование и смут. “е мислеха, че нашата страна ще се срине до два-три месеца, но вид€ха, че от това само станахме по-силни", за€ви ирански€т президент, цитиран от “ј——.

ќстра реакци€ срещу санкциите от ћосква

–уси€ осъди днес като "безразсъдни" и "дестабилизиращи" новите санкции на —јў срещу »ран и обвини ¬ашингтон, че се опитва да "прекъсне" пътищата за преговори по иранската €дрена програма.

"јмериканските власти тр€бва да се запитат накъде води т€хната безразсъдна политика спр€мо »ран. “€ включва не само дестабилизирането на Ѕлизки€ и —редни€ изток, но подкопава също ц€лата система за международна сигурност", посочи в из€вление руското министерство на външните работи, цитирано от ј‘ѕ и Ѕ“ј.

—поред ћосква, новите американски санкции представл€ват "нова илюстраци€ на посто€нните опити на —јў да налагат вол€та си на суверенни държави".

"—ъздава се €сно впечатление, че ¬ашингтон се опитва да разруши мостовете, противно на собствените му уверени€, че иска диалог с »ран", се казва в руското из€вление и се посочва, че руската страна израз€ва "пълна солидарност с ирански€ народ и правителство".

"¬ъобраз€вайки си, че е господар на съдбата на света и провеждайки все по-агресивна политика, ¬ашингтон бърза да "накаже" онези, които н€мат намерение да се подчин€т на американски€ диктат", се добав€ в из€влението.

—екретар€т на руски€ —ъвет за сигурност Ќиколай ѕатрушев каза по-рано днес, че американски€т дрон, свален от »ран миналата седмица, е бил в иранско въздушно пространство, а не в международно, както твърди ¬ашингтон.

“акава е и официалната позици€ на “ехеран, че безпилотни€т самолет е свален над ирански териториални води, докато представители на ¬ашингтон казаха, че това е станало над международни води.

ћеждувременно ирански рибари са открили фрагменти от свалени€ от »сл€мската република миналата седмица (на 20 май) американски дрон. “ова за€ви днес в “уитър ирански€т посланик във ¬еликобритани€ ’амид Ѕаейдинеджад, цитиран от –ойтерс.

“ой публикува съобщението си в социалната мрежа заедно със снимка на мъж, който стои до рибарска лодка и до нещо, което изглежда като парче метал с лого на военновъздушните сили на —јў. /dnes.dir.bg

 ќще от: Ѕългари€ и св€т
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.