Тръмп: Рестарт на икономиката въпреки всичко

06 май 2020 09:40   2471 прочита


Президентът Доналд Тръмп обяви във вторник, че САЩ трябва да започне незабавно да рестартира икономиката си, дори ако това доведе до повече болни американци от коронавирус. Това каза Тръмп по време на събитие във Финикс, щата Аризона, цитиран от "Блумбърг". Президентът изрази нарастващо недоволство от рецесията, предизвикана от коронавируса, която доведе до повече от 30 милиона американци без работа. В САЩ около 1,2 милиона души са заразени и повече от 70 000 са починали.

Страната заема челните места. Във вторник вицепрезидентът Майк Пенс заяви, че Белият дом е започнал да обсъжда разпускането на коронавирусната работна група. Тръмп каза, че лекари, чиито имена не споменава, са го посъветвали да затвори икономиката за няколко години. "Хората ни са воини", каза Тръмп за американците.

Според допитванията, около 69% от американците са "донякъде" или "много" притеснени от опасност от заразяване с Covid-19, сочи сайтът petthirtyeight.com. Тръмп вече обяви "отварянето" на икономиката в няколко етапа, при постепенно отпадане на ограниченията. Той остави тестването на губернаторите на щатите./news.bg Област за прикачени файлове

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар