Тръмп: Китай се опитва да ме провали на изборите  

30 април 2020 07:32   2090 прочита


Тръмп: Китай се опитва да ме провали на изборите 
Автор: news. bg 
30. 04. 2020 04:40:58 30. 04. 2020 06:49:04По света Прегледи: 1844 Коментари (1) 
Тръмп: Китай се опитва да ме провали на изборите  

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че смята, че справянето на Китай с коронавируса е доказателство, че Пекин ще направи всичко възможно, за да го провали на изборите през ноември, когато ще се бори за преизбиране, предадоха световните информационни агенции. 

В интервю за "Ройтерс" от Овалния кабинет Тръмп заяви, че разглежда различни варианти по отношение на последиците за Китай над вируса. 

Тръмп обвинява Китай за глобална пандемия, която уби най-малко 60 000 души в Съединените щати и хвърли американската икономика в дълбока рецесия, поставяйки в опасност надеждите му за още четиригодишен мандат. 

Китай е трябвало да бъде по-активен в информирането на света за коронавируса много по-скоро. счита държавният глава. 

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп възложи на разузнавателните служби да проверят дали Китай и Световната здравна организация (СЗО) първоначално са скрили някаква информация за новия коронавирус. По-специално, те трябва да установят каква информация има СЗО за две изследователски лаборатории в Ухан. 

Тръмп премина от първоначално възхваляване на китайският отговор на епидемията до остри критики, тъй като заплахата от пандемията за американската икономика и перспективите за преизбиране се изкристализираха. 

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отново настоява Китай да осигури на света достъп до неговите вирусологични лаборатории в Ухан, като заяви, че светът трябва да разбере как пандемията COVID-19 се заражда там и че Пекин има задължение да бъде прозрачен. 

Отношенията между Съединените щати и Китай значително се влошиха след избухването на епидемията от коронавирус. 

Статия във "Вашингтон поутс" заяви този месец, че американският държавен департамент през 2018 г. предупреждава по дипломатически канали за слабости в безопасността и управлението в лабораторията в Ухан. 

 

"Лаборатории, които продължават да извършват работа по заразните патогени в Китай" 

Повечето учени сега считат, че новият коронавирус е произлязъл от дивата природа, като прилепите и панголините са идентифицирани като възможни видове-гостоприемници. 

Междувременно, Вашингтон представи пред бизнеса мерки за помощ. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар