Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина
   –егистрац舫абравена парола

“ръмп изтеглил —јў от €дрената сделка с »ран, защото била на ќбама


14 юли 2019 10:47   1306 прочита

Ѕ“ј
Ѕ“ј


Ѕ“ј

Ѕританската полици€ има заподозр€н за изтичането на записките на бивши€ посланик в —јў  им ƒарък


ѕрезидентът ƒоналд “ръмп е изтеглил —јў от иранското споразумение, само защото то е подписано от негови€ предшественик Ѕарак ќбама, се посочва в изтекла към медии нова част от паметната записка на вече бивши€ британски посланик в —јў, предаде Ѕи Ѕи —и.

ѕосланик  им ƒарък нарича това "дипломатически вандализъм", пише "ћейл он сънди". »зданието посочва, че записката е писана, след като тогавашни€ външен министър Ѕорис ƒжонсън призовава —јў през 2018 г. да остане в споразумението с »ран, ко€то ограничава €дрената му програма.

"ћейл он сънди" пише, че след като ƒжонсън се върнал в —јў, посланик ƒарък написал, че “ръмп изглежда напуска €дрената сделка по "лични причини", защото е била договорена при предшественика му ќбама. “ой отбел€зва и разминаване в позиите на президентските съветници, които н€мали стратеги€ какво да се прави след излизане от споразумението.

"–езултатът илюстрира парадоксалността на тази президентска администраци€ - до не€ има изключителен достъп, може да се видиш с всеки, освен с президента, но по темата администраци€та действа с дипломатически вандализъм, изглежда заради идеологически и лични причини - защото това е сделка на ќбама", написал  им ƒарък до ƒжонсън.

«аподозрени€т за изтичането на поверителни документи на британски€ посланик във ¬ашингтон, които породиха гол€м дипломатически сблъсък със —јў, е бил идентифициран, пише в. "—ънди телеграф", цитиран от –ойтерс. »зданието се позовава на неназовани правителствени източници. »мето на заподозрени€ не се съобщава.

»зключена е верси€та, че може да става дума за изтичане в резултат на хакерска атака от чужда държава. «аподозрени€т е британски чиновник, имал достъп до архивите на министерството на външните работи.

ћиналата седмица в. "ћейл от сънди" публикува поверителни документи на посланика  им ƒарък, в които той описва администраци€та на американски€ президент ƒоналд “ръмп като "неработеща както тр€бва" и "неспособна". “ова породи гневен отговор от страна на “ръмп и доведе до оставката на ƒарък. Ѕритански представители започнаха разследване, за да откри€т кой стои зад изтичането.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: “ръмп  —јў  сделка ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.