Тръмп: Икономиката на САЩ вероятно ще има "V-образно" възстановяване   

28 юли 2020 07:42   1421 прочита


Тръмп: Икономиката на САЩ вероятно ще има "V-образно" възстановяване 
 

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в понеделник, че икономиката на страната вероятно ще има "V-образна" форма на възстановяване от коронавирусната криза (силен рязък спад, последван от също толкова силен и рязък подем). 

Той подчерта, че досега "възстановяването е много силно", като то може да се окаже "огромно", ако учените "доста предсрочно" създадат до края на годината ваксина срещу Covid-19. 

В речта си по време на посещението си в Иновационния център за биопроцесори в Северна Каролина, Тръмп добави, че "вярва, че губернаторите трябва да отварят американските щати". 

Президентът също така разкри, че САЩ са възложи на Fujifilm Holding Corporation договор за 265 милиона долара за разширяването на капацитета на компанията за производство на коронавирусна ваксина. 

"Горд съм да съобщя днес, че здравните власти в страната току-що подписаха договор за 265 милиона долара с Fujifilm Texas A&M Innovation Cente, за да разшири драстично капацитета си за производство на ваксини", обяви президентът. 

Тръмп също така заяви, че САЩ би трябвало да бъдат "в много добра форма по отношение на ваксината" до края на годината, за да победят Covid-19 за "рекордно време". 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар