Тръмп бил все по-ядосан на Китай заради коронавируса 

01 юли 2020 08:14   2107 прочита


 Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е "все по-ядосан" на Китай заради разпространението на коронавируса по света, съобщава RT. 

"Когато виждам как пандемията разпространява грозното си лице в целия свят, както и огромната вреда, която нанесе на САЩ, се ядосвам все повече на Китай. Хората могат да го видят, а аз мога да го усетя! ", написа той в Туитър. 

Държавният глава на САЩ неколкократно е намеквал, че коронавирусът е бил създаден в лаборатория в Ухан - обвинение, което Пекин категорично отхвърля. 

 

В края на май Тръмп заяви, че до пандемията се е стигнало заради "некомпетентността на Китай". По негови думи вирусът е можело да бъде спрян лесно и бързо, но Китай "по някаква причина се е оказал неспособен" да го направи. 

От своя страна на 9 май китайското външно министерство разпространи опровержение на това, което нарече "24 абсурдни обвинения" на важни политически лица от САЩ относно начина, по който Пекин е довел до кризата с COVID-19. 

Китай твърди, че е предоставял информация на международната общност за ситуацията с вируса по "адекватен, открит и прозрачен" начин, независимо че САЩ твърдят обратното. нюз.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар