Треньорът на Джокович: Сринат е психически

22 януари 2022 13:31   5292 прочита
Снимка: БТА
Снимка: БТА


Снимка: БТА

Треньорът на Новак Джокович Марян Вайда проговори за първи път след ситуацията, при която сръбският тенисист бе депортиран от Австралия. Той не пътува с него, но Горан Иванишевич придружаваше Джокович по време на одисеята. Словашкият експерт обаче е много добре информиран за ситуацията и даде пространно интервю пред Sport Aktuality.

„Изживях шок, страдание и силни емоции. Не знам как бих издържал, ако бях там. Дори вкъщи в Братислава го усетих и не можех да спя и да повярвам какво се случва. Всички знаят, че той отиде там само с една цел - да играе тенис и да защити трофея“, каза Вайда, пише Монитор.бг.

„Писахме си, но не сме говорили по телефона. Той използваше мобилния много малко. Изпратих му окуражителен текст. Не знам как го изтърпя, защото премина през голямо страдание и смирено понесе всички решения, но това, което му направиха ще го бележи до края на живота му. Това бе политически процес, който ще остави значителни последици. Освен това бе нахлуване в неговото уединение и семейство“, заяви още Вайда.

„Не съм го чувал, откакто се прибра в Белград и никой не знае какви ще бъдат следващите стъпки. Това го удари психически и болката ще остане дълго време. Ще му бъде трудно да изчисти главата си, но го познавам от доста време и съм сигурен, че не е казал последната си дума“, допълни още треньорът.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар