Транспортната услуга UberPop вече е забранена във Франция

01 януари 2015 14:30   5044 прочита


Транспортната услуга UberPop е забранена във Франция от днес, 1 януари, съобщи френското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс. Това е поредната пречка пред услугата, предизвикала противоречиви реакции по целия свят.

Съобщението беше направено, след като синдикатите на таксиметровите шофьори свикаха еднодневен протест, предвиждащ блокиране на пътища с обща дължина на 260 километра около Париж чрез бавно каране на таксита в пиковите сутрешни часове.

Говорителят на министерството Пиер-Анри Бранде посочи, че гласуваният миналата година закон, които влиза в сила през 2015 година и регулира сектора на такситата и колите под наем с шофьор, "е дори по-консервативен" за този тип компании.

Не само че предлагането на тази услуга е незаконно, но освен това представлява реална опасност за потребителите, посочи Бранд.

Таксиметровите шофьори протестираха, че Uber, който позволява на потребителите да си поръчват автомобили чрез смартфоните си, засяга неправомерно бизнеса им на фона на бързото разрастване на тази компания през четирите години, откакто тя съществува.

Френското подразделение на Uber беше глобено със 100 000 евро през октомври миналата година за измамнически практики. Съдът установи, че ЮбърПоп се рекламира като договорка за съвместно ползване на автомобил, а не като платена транспортна услуга. Юбър продължи да предлага услугата в очакване на обжалването.

източник: btvnews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар