Това никога не се е случвало в България: Лекари от Видин обявиха гладна стачка 

14 септември 2021 05:34   1127 прочита


  

Лекари от Видин започват от днес гладна стачка. Причината е, че не са си получили парите за на първа линия. Фелдшери, санитари и шофьори на линейки негодуват за това, че не са получавали допълнителните суми за работа с COVID болни от година и половина, предаде Нова тв. 

В позиция, изпратена до медиите, от Министерство на здравеопазването посочват, че няма основание допълнителните възнаграждения на работещите на първа линия в ЦСМП-Видин да не бъдат изплатени. 

Ето и цялата позиция на ведомството: 

"Във връзка с информацията за неизплатени допълнителни възнаграждения за работа в условията на COVID-19 на работещите в ЦСМП-Видин, включително и на санитарите, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров поиска да му бъде докладвано защо въпросните възнаграждения не са изплатени. Няма основание допълнителните възнаграждения за работа на първа линия да не бъдат изплатени на служителите в спешния център и филиалите му. 

Преди две седмици директорът на центъра за спешна медицинска помощ д-р Станислав Поломски бе извикан в Министерството на здравеопазването, като му бяха дадени указания за методиката, по която трябва да бъдат изплатени възнагражденията на работещите на първа линия". 

 


 


 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар