Тереза Мей се опълчи на Борис Джонсън за Брекзит без сделка    

22 септември 2020 06:33   1120 прочита

   
Бившият премиер на Великобритания Тереза Мей се опълчи на плановете на своя приемник Борис Джонсън за Брекзит без сделка с ЕС, съобщи в. "Дейли мейл". 

В реч пред парламента тя разкритикува плановете на правителството да търси промяна в Споразумението за Брекзит с ЕС чрез внесения от "Даунинг стрийт" 10 Закон за вътрешния пазар. 

Британското правителство вече обяви, че законодателната инициатива съдържа важни гаранции за защита на Северна Ирландия и Обединеното кралство след Брекзит. Законът юял да позволи свободното движение на стоки и услуги между Англия, Шотландия Уелс и Северна Ирландия, когато Великобритания напусне Европейския общ пазар и Митнически съюз на 1 януари 2021 година. 
 

Лейбъристите ще гласуват против законопроекта в настоящата му форма 

В изказването си пред депутатите Тереза Мей обаче предупреди, че този закон на Борис Джонсън ще наруши постигнатите договорености и ще навреди в доверието към Великобритания. 

Политиката на Борис Джонсън показвала, че Лондон не държи на думата си, критикува Тереза Мей. 
 

Освен нея и други четирима бивши британски премиери - Джон Мейджър, Тони Блеър, Гордън Браун и Дейвид Камерън - критикуваха закона на Борис Джонсън. Законопроектът беше приет с мнозинство от 77 души 

Тереза Мей даде ясен сигнал, че е готова да поведе недоволните от политиката на премиера консерватори и либерали. 

Законопроект за вътрешния пазар предстои да бъде гласуван днес в камарата на общините на британския парламент. БГНЕС

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар