Тежка зимна обстановка в страната

10 януари 2019 09:39   1792 прочита
Снимка: bTV
Снимка: bTV


Снимка: bTV

В София беше най-студено тази нощ, в Смолянско има ограничения за товарния трафик

Усложнена е обстановката в цялата страна тази сутрин, като има и издадени предупреждения за опасно време.

Оранжев предупредителен код за обилни валежи от дъжд е в сила в Югоизточна България. В Югозападна - предупрежденията са в жълто за снеговалежи.

Увеличава се опашката от камиони на българо-гръцката граница, заради лошото време в Гърция - забраната за преминаване вече е за превозни средства над 3,5 тона.

Стотици шофьори спаха в тировете си, като по думите им чакането е започнало вчера следобед и едва след 7 ч. днес властите в южната ни съседка са започнали да пропускат тежкия трафик.

В Смолянско в началото на деня имаше изискване всички превозни средства да са с вериги Забранено е движението на товарните автомобили над 12 т без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Печинско", Батак - Доспат и Девин - Михалково.

В София беше и най-студено тази нощ. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че се очаква през целия ден в столицата да продължи да вали сняг. По думите й вече се чистят спирки и подходи на подлези, като тя призова собствениците да почистят пред жилищните сгради и търговските обекти.

162 души са прекарали нощта в кризисните центрове на СО.

Градският транспорт се движи нормално по всички линии.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар