Талибаните екзекутираха четирима души публично 

26 септември 2021 06:54   2 коментара   4998 прочита


Бойци от движение „Талибан“ изпълниха присъдите на четирима жители на северозападната афганистанска провинция Герат, които били обвинени в отвличане на хора. 

От публикуваните кадри се вижда как четиримата мъже са обесени пред очите на множество хора. 

Вазир Ахмад Седики, който държи аптека от другата страна на площада, заяви пред Асошиейтед прес, че на площада били докарани четири тела, като там останало само едното от тях, а останалите три били преместени на други площади, за да бъдат изложени на показ. 

Седики каза, че талибаните обявили на площада, че четиримата са заловени при участие в отвличане и са били убити от полицията. 

Зиаулхак Джалали, назначен от талибаните окръжен шеф на полицията в Херат, заяви по-късно, че членове на талибанските сили са спасили баща и син, които били отвлечени от четирима похитители след престрелка. По-рано един от основателите на движението молла Нуруддин Тураби заяви, че „Талибан“ възнамерява да възобнови традицията на публичните наказания, започвайки с отсичането на крайници заради кражба, пише "Дарик". 

При предишното управление на талибаните в Афганистан (1996-2001 г.) бяха широко разпространени публичните наказания като бой с камъни, отсичане на ръце и крака или обесване. 

Решението какво наказание да бъде наложено се вземаше от специални трибунали, в които участваха шериатски съдии. Присъдите се изпълняваха след утвърждаването им от ръководството на „Талибан“. 

 

2 коментара
26 Септември 2021 07:11 | гражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

текива закони трябва и в България нашта правозъседателна система е отпадък


26 Септември 2021 12:59 | Правилно
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това е начина, това са истинските закони !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар