Таксиджиите в София започват протест

21 май 2024 05:35   1526 прочита


 

Недоволството на бранша на шофьорите на таксита в София започна миналата седмица с автошествие, но от днес протестът им става безсрочен и ще обхване всички 131-а таксиметрови стоянки на територията на столицата. Всяка такси стоянка в София може да бъде блокирана за неопределено време, във всеки един момент. 

Причината е, че кметът Васил Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите таксиметрови стоянки по бул. „Патриарх Евтимий“. От браншовия синдикат обясниха, че в знак на протест ще бъдат върнати всички премахнати табели на стоянки, а такситата ще могат да спират на всяка от тези локации, дори и да са премахнати от кметството. 


От Общината обясниха, че среща с таксиметровия бранш вече е имало и на нея се е стигнало до разбирателство. 

„По време на срещата им казах, че техните искания вече се изпълняват. Казах им да ни дадат 2 месеца, защото това отнема време и ако не сме готови за това време, да протестират. Те не ни дадоха и 2 часа”, каза Борис Бонев. 

Срещата се е състояла, но не с Националния таксиметров синдикат, а със „Съюз Такси“, съобщава Нова. По време на срещата се е разговаряло за увеличаване на броя на стоянките, обозначаването им със знаци, глоби за паркиране на място за такси, както и работна група с представители на общината, таксиметровия бранш и МВР. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар