СЗО със страшна прогноза: Смъртните случаи от коронавирус през зимата ще се увеличат! 

28 август 2020 07:29   4571 прочита


СЗО със страшна прогноза: Смъртните случаи от коронавирус през зимата ще се увеличат! 
 

 
Смъртността от коронавирус може да се увеличи през зимата. Това заяви регионалният директор на подразделението на Световната здравна организация за Европа Ханс Клюге. 

Ситуацията ще бъде усложнена от три фактора. 

"Първият е връщането в училище. Второто явление е грипният сезон. И третото явление е прекомерната смъртност сред възрастното население, която се наблюдава през зимата", каза представителят на СЗО, цитиран от Ройтерс. 

Експертът обясни, че увеличението на смъртността може да се дължи на факта, че младите хора - потенциални носители на коронавируса - скоро ще отидат на училище и ще бъдат в по-голям контакт с възрастните хора. Следователно контролирането на разпространението на болестта ще бъде много по-трудно. 

В същото време той отбеляза, че ситуацията, най-вероятно, няма да се върне към тази, която беше тази пролет, защото светът вече е натрупал опит в борбата с инфекцията. 

Припомняме, че до 27 август броят на заразените с коронавирус в световен мащаб надхвърли 24 милиона. Това съобщи американският университет Джонс Хопкинс. Според експерти през цялото време на пандемията 821 654 пациенти са починали от COVID-19, а 15, 63 милиона души са се възстановили. 

Съединените щати все още са на първо място по брой инфекции. След тях са Бразилия и Индия. 

Превод: Glas. bg 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар