Страшен номер ! Лихвар патентова марката "Няма такава държава", Слави Трифонов остава без име на партията си 

15 декември 2019 10:53   5254 прочита


,Удар под кръста! Лихвар патентова марката "Няма такава държава", Слави Трифонов остава без име на партията сиПрокурорско-патентна драма е на път да блокира бъдещия политически проект на Слави Трифонов, установи проверка на "България Днес". 
Седмица след отказа на Софийския градски съд да регистрира партията му "Няма такава държава" стана ясно, че има и друга пречка пред напъните на Слави да спаси държавата. Оказва се, че името на бъдещата формация вече е регистрирано в Патентното ведомство. С това идейният политически проект на Дългия е интелектуално ограбен! Податели на заявлението не са хората на Трифонов. В същия момент притежателят на марката "Няма такава държава" единствен има право да я използва за организиране на политически срещи и обществени мероприятия. Сега, дори и съдът да регистрира бъдещата партия на Слави, той на практика няма да може да провежда политическите си кампании от нейно име. 
"Нямаме нищо общо с патентоването на тази марка. Ние също научихме за това току-що за този абсурден казус. Вече сме наели адвокат по патентно право, който да оспори регистрацията", обясниха от партийния офис на Дългия пред репортер на вестника. 
За абсурдната ситуация около "Няма такава държава" вчера алармира фейсбук страницата "Правна лудост", която събира и публикува нелепи съдебни казуси. Според публикуваната от тях информация марката е регистрирана от "публично неизвестния Чавдар Иванов Новаков". 


Справка показва, че това е името на дългогодишния кмет от ПП ГЕРБ на радомирското село Кондофрей - Чавдар Иванов Новаков! Случайност?! Нима някой недобросъвестен хитрец иска да открадне марката на г-н Трифонов, за да изнудва партията му? Или нововъзникващата политическа сила е избрала да повери правата върху отличителните си знаци на сламен човек", написаха във фейсбук юристите от "Правна лудост".

 
Проверка на вестника в сайта на Патентното ведомство показа, че марката действително е регистрирана от човек с имената Чавдар Иванов Новаков. Това обаче не е кметът на село Кондофрей. 
"Нямам нищо общо с тази глупост. Не съм си и помислял да регистрирам такава марка. От сутринта приятели и хора от партията ми се обаждат да питат да не съм минал при Слави. Аз съм си от ГЕРБ и нямам общо с Трифонов", оплака се пред вестника кметът Новаков. Самият той признава, че е харесвал Слави като комик, но не вярва в чистите му политически намерения.

По думите на Новаков, ако Дългия е искал да направи нещо добро, е трябвало да влезе в политиката много по-рано. Заради свързването на името му с марката "Няма такава държава" кметът Новаков възнамерява да сезира прокуратурата. 
"Подозирам, че някой е откраднал личните ми данни, за да се скрие при регистрацията, а това си е престъпление", допълни управникът на село Кондофрей. 
От Патентното ведомство също потвърдиха, че заявление за регистрация на марката "Няма такава държава" е подадено при тях. От обясненията на служители там стана ясно, че процедурата е изключително проста. Оказва се, че самото заявление може да се подаде по имейл или по пощата. В случай че е придружено с квитанция за платена такса, то се задвижва. Служителите нямат практика да викат лично обявилия се за подател и да сравняват личните му данни. 
"Заявлението на г-н Новаков е подадено редовно по електронен път. Преминало е всички експертизи за редовност и на 29 ноември официално е качено в нашия регистър. От тогава започва да тече тримесечен срок за възражения. В случай че такива няма, марката "Няма такава държава" ще бъде регистрирана окончателно", обясниха от Патентното ведомство. 

Лихвар в дъното на аферата 
Съименник на кмета на село Кондофрей Чавдар Новаков е в действителност човекът, регистрирал марката "Няма такава държава", показа проверка на вестника. Оказва се, че притежателя на патента е от Плевен, както самият Слави. Двамата са на почти едни и същи години и днес живеят в София. За разлика от Трифонов, Чавдар Новаков е регистриран в краен столичен квартал. Притежателят на марката от години се занимава с отпускане на заеми. На негово име са регистрирани две заложни къщи.

Самото заявление в Патентното ведомство Новаков подава на 8 август, точно седмица след като Трифонов обяви името на бъдещата си партия, с която влиза в политиката. Според заявлението на Новаков марката му освен в политиката може да се ползва и за разнообразни други дейности. Огромна част от тях директно се припокриват с политическите кампании на всяка една партия. От афиши, плакати и брошури, през знамена, значки и шапки, до рекламни дейности в медиите и организиране на публични мероприятия производство на радио- и телевизионни програми. bulnews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар