Страната е в снежен капан

06 януари 2017 10:19   2349 прочита
Обработката на пътищата не спира. Сн.: БГНЕС
Обработката на пътищата не спира. Сн.: БГНЕС


Обработката на пътищата не спира. Сн.: БГНЕС

Напълно затворена е АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас. Затворени са и пътищата за всички МПС в областите Силистра, Шумен, Варна, Разград и Русе.

Причината - силен снеговалеж, ураганен вятър, сериозни навявания и нулева на места видимост на всички пътища в тези области, обясни на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

Най-критично е положението в Североизточна България.

Според справката затворени за движение са пътищата:

Автомагистрала „Хемус" в участъка - Шумен - Варна, пътят Добрич – Варна, участъкът от автомагистрала магистрала „Тракия" - Карнобат - Бургас, път 1 -6 в участъка Петолъчката - Бургас. За Бургас се пътува през Елхово и Средец.

Проходът Петрохан е затворен - има обходен маршрут по път I-1 Монтана – Враца – Ботевград. В прохода са паднали лавини, каза Павлова. Възможният маршрут е по автомагистрала „Хемус“ и през Ботевград, Мездра, Монтана, добави тя.

В област Стара Загора е затворен е пътят между град Шипка и селата Шейново, Дунавци и Хаджидимитрово.

В областите Силистра и Шумен са затворени пътищата Добрич-Крушари-границата в Република Румъния, Добрич-Варна и Оногур – Крушари.

Проходите „Шипка”, "Върбишки”, „Златишки” и „Троянски” са затворени за всички МПС. Проходите "Дюлински” и "Пампорово" са затворени за МПС над 3,5 тона.

В планинските райони автомобилите трябва да се движат с вериги.

От снощи е въведена пълна забрана за движение на ТИР-ове и тежкотоварни превозни средства за територията на цялата страна. От обяд ще се пуска поетапно тяхното движение и то само от София към Кулата и Гърция.

Малко след 9.30 часа тази сутрин работата сайтът на Агенция Пътна инфраструктура спря да работи. Сървърът на мобилното приложение - "Lima" също не работи. Гражданите, които искат сами да се информират за пътната обстановка в страната могат единствено да позвънят на дежурните телефони в АПИ. До момента не е ясно кога проблемът ще бъде отстранен.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар