Стоян Цветанов: Трудно се случва отчитането и веднъж годишно

04 февруари 2013 13:30   2643 прочита
Шефът на
Шефът на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов. Снимка: БТА


Шефът на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов. Снимка: БТА

От днес "Топлофикация - София" започва разговори с топлинните счетоводители за промяна на условията на договорите им. Според първоначалната информация не е изключено те да получат още задължения, без обаче това да се отрази на сметките на абонатите.

Ако бъде решено със закон да бъдат премахнати топлинните счетоводители, „Топлофикация-София" ще бъде готова да поеме изцяло работата им. Към момента екипи на столичното дружество се подготвят да поемат работата по дяловото разпределение. Това заяви в интервю за bTV изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, който коментира високите сметки за парно за декември, както и предстоящите допълнителни проверки, които ще се случват в компанията.

Цветанов посочи, че този пазар у нас трябва да се отвори и допълнително да се либерализира, като например се избират топлинни счетоводители не веднъж на десет години, а по всяко време, когато етажната собственост го реши.

По отношение на идеята на столичния кмет Йорданка Фандъкова да се прави ежемесечен отчет Цветанов бе категоричен, че няма как да се реализира.

„Това би оскъпило многократно услугата. Освен това чисто физически "Топлофикация" няма да успее да смогне с проверката и отчитането на всички апартаменти“, аргументира се изпълнителният директор, като добави, че „трудно се случва отчитането и веднъж годишно“.

Столичното дружество ще поиска фирмите посредници да информират предварително абонатите, ако прогнозните сметки надхвърлят с 50% миналогодишното потребление. Нов софтуер пък ще засича, ако има разминаване в данните и на какво се дължи това, още преди месечната фактура да бъде изпратена на клиента.

източник: dnes.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар