Стотици обгазени на плаж във Великобритания

28 август 2017 09:51   1652 прочита
Изневиделица в ясния слънчев горещ ден се появила мъгла. Сн.: Shutterstock
Изневиделица в ясния слънчев горещ ден се появила мъгла. Сн.: Shutterstock


Изневиделица в ясния слънчев горещ ден се появила мъгла. Сн.: Shutterstock

Стотици туристи получиха медицинска помощ, след като плажът на курорта Бърлинг Гап на южното британско крайбрежие беше евакуиран заради "химическа мъгла".

Болницата в Ийстборн е лекувала 233-ма души със затруднено дишане, сълзене на очите и повръщане, съобщи Би Би си, цитирана от Ройтерс и БТА.

Първият сигнал в полицията на Съсекс бил получен малко преди 17,00 ч. местно време, когато близо 50 души се оплакали от дразнене в очите и гърлото. Първоначално шестима постъпили в болница с по-леки симптоми, но до вечерта обработените пациенти вече били 223-ма.

Бреговата охрана, полицията, службите за спешна помощ и пожарникари от Бърлинг Гап, Ийсборн, Бексхил и Нюхейвън се включили в евакуацията. Туристите подозирали, че са пострадали от изтичане на газ хлор.

Очевидец, който бил на плажа със семейството си, разказва, че той опустял 10 минути след като хората започнали да се чувстват зле.

По думите му изневиделица в ясния слънчев горещ ден се появила мъгла и се усетил силен мирис на хлор.

Мъглата изглежда е дошла откъм морето, но източникът й не е установен, заяви полицията и отправи предупреждение към жителите на околността да държат прозорците затворени.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар