Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра

21 септември 2020 07:06   1351 прочита


 

Колите в две зони в центъра на София ще се движат с максимум до 30 км в час, предвижда проект на Столичната община за обособяването на “успокоена зона” или "зона 30". 

"Въвеждането на успокоена зона се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за една част от него. Става дума за две зони между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев" и "Витоша", а другото каре е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев". 

Разчитаме, че водачите ще бъдат съвестни и ще се съобразяват с ограниченията, обяви зам. -кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев, цитиран от "24 часа". 

По думите на Кръстев това ще бъде в полза на велосипедистите, които ще бъдат своеобразни контрольори за спазването на това ограничение. 

Готови са и проектите за няколко нови велоалеи. Такава се предвижда по бул. "Ал. Пушкин" с начало от бул. "Цар Борис III" и край при бул. "България". Проект има и за продължението на велоалеята по бул. "Дондуков" - от ул. "Кракра" до моста "Чавдар". Пътека за велосипедисти се предвижда и по бул. “Скобелев” - от “Петте кьошета” до “Руски паметник”, както и от бул. “Витоша” до бул. “Пенчо Славейков”. 

 www.dnes.bg/ 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар