Станишев vs. Нинова: Има ли инат, има и отпор!

15 април 2019 10:28   3175 прочита


Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, когото червената шефка Корнелия Нинова отказа да включи сред кандидатите на левицата за евродепутати, смята, че никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи.

След 10-часови инфарктни дебати в неделя, в крайна сметка евролистата беше сериозно променена, след като на практика пленумът на БСП бламира Нинова и пренареди нейната листа. Водач на листата остава Елена Йончева, но Сергей Станишев влезе в нея на пето място.

"Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният съвет са зрели хора, с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме", коментира Станишев пред Нова телевизия.

Той призна, че участва в кампанията не с амбицията на всяка цена да стане евродепутат.

"Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Според него политиците трябва да бъдат усмирени, защото хората не се интересуват от проблемите на една партия, а какво могат и ще направят за тях.

Той разкритикува Нинова и за декларацията й след края на пленума, в която тя посочи, че вече Националният съвет носи отговорност за резултатите на БСП от евроизборите, а не лично тя.

"Несериозно е. Политиката не е въпрос на налагане на собствена воля, а на намиране на решения, които са обединяващи", отсече лидерът на ПЕС.

Той смята, че всяко едно ръководство и всеки един лидер иска или не - носи отговорност и не може да се скрие.

"Всеки трябва да се смири и да работи, политиката не е игра на самолюбие, на инат, на егоизъм", отсече Станишев.

Според него, ако предизборната кампания затъне в скандали и замерване с компромати, изобщо няма да има дискусия за политики./Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар