Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви  © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

—танишев vs. Ќинова: »ма ли инат, има и отпор!


15 април 2019 10:28   2566 прочитаѕрезидентът на ѕарти€та на европейските социалисти (ѕ≈—) —ергей —танишев, когото червената шефка  орнели€ Ќинова отказа да включи сред кандидатите на левицата за евродепутати, см€та, че никога не е имало такова напрежение в Ѕ—ѕ при подредба на листи.

—лед 10-часови инфарктни дебати в недел€, в крайна сметка евролистата беше сериозно променена, след като на практика пленумът на Ѕ—ѕ бламира Ќинова и пренареди нейната листа. ¬одач на листата остава ≈лена …ончева, но —ергей —танишев влезе в не€ на пето м€сто.

" огато нещо се прави на инат се получава отпор. Ќационални€т съвет са зрели хора, с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме", коментира —танишев пред Ќова телевизи€.

“ой призна, че участва в кампани€та не с амбици€та на вс€ка цена да стане евродепутат.

"јз съм постигнал изключително много и почти никой н€ма такива постижени€ и в национален, и в европейски мащаб едновременно. «а мен е важно, че парти€та €сно за€ви сво€та европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усили€ да променим ≈вропа”, за€ви още —танишев.

—поред него политиците тр€бва да бъдат усмирени, защото хората не се интересуват от проблемите на една парти€, а какво могат и ще направ€т за т€х.

“ой разкритикува Ќинова и за деклараци€та й след кра€ на пленума, в ко€то т€ посочи, че вече Ќационални€т съвет носи отговорност за резултатите на Ѕ—ѕ от евроизборите, а не лично т€.

"Ќесериозно е. ѕолитиката не е въпрос на налагане на собствена вол€, а на намиране на решени€, които са обедин€ващи", отсече лидерът на ѕ≈—.

“ой см€та, че вс€ко едно ръководство и всеки един лидер иска или не - носи отговорност и не може да се скрие.

"¬секи тр€бва да се смири и да работи, политиката не е игра на самолюбие, на инат, на егоизъм", отсече —танишев.

—поред него, ако предизборната кампани€ затъне в скандали и замерване с компромати, изобщо н€ма да има дискуси€ за политики./Blitz.bg

ќще за: кандидати  евродепутати  Ѕ—ѕ ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.