Стачки за по-високо заплащане сковават Великобритания 

02 декември 2022 07:41   1 коментар   1915 прочита


 Стачки за по-високо заплащане сковават Великобритания. Обединеното кралство ще бъде засегнато от недоволство всеки ден този месец до навечерието на Коледа, като профсъюзните лидери увеличават заплахите да координират стачните действия и да предизвикат максимално смущение в стремежа си за по-високи заплати, съобщава "България он Еър". 

Работници от железопътната мрежа на страната, автобусите, пощите, здравния сектор и училищата са сред тези, които стачкуват на фона на високата инфлация и плановете на правителството за ограничаване на публичните разходи. 


Анди Прендергаст, национален секретар на трудовата група на GMB, намекна в четвъртък, че синдикалните лидери могат да координират стачните действия в Националната здравна служба, за да осигурят "максимално въздействие". 
"Ще говорим с другите профсъюзи'', каза той пред Sky News. "Ще се уверим, че извънредните ситуации са покрити, но в крайна сметка правителството трябва да се вслуша. " 

Обединеното кралство се готви и за месец на транспортен хаос, като няколко профсъюза планират стачки, предназначени да спрат влаковата система. Коледните доставки са изложени на риск от широко разпространените протести на персонала на пощите. 

1 коментар
02 Декември 2022 16:24 | Иван
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Така се прави и ще видите че след нова година искат не искат оня индиец и трупата му ше вдигнат заплащането
А пори нас баце що синдикатите ги има уж само на хартия обаче они си играт партия с депутатите
Като има протести всеки си излиза сам лекари менгета земеделци частен бизнес шофьори шивачки и тн и тн давай да я блокираме тая смазана държава за 7 дена и да се видят у зор на Бойко марионетките и подлогите му
Иначе че се клетка ме едвам едвам и тава е
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар