Стачка на гръцките митничари затвори граничните пунктове на страната с Албания и Северна Македония

02 април 2024 18:57   2531 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Двудневна стачка на гръцките митнически служители затвори граничните пунктове по границата на страната с Албания и Република Северна Македония, съобщиха медиите в двете страни.

От 6.00 часа тази сутрин трите гранични пункта между Гърция и Република Северна Македония - Богородица-Евзони, Дойран-Дойрани и Меджитлия-Ники, са затворени за всякакъв вид трафик заради стачка на гръцките митничари, която ще продължи до 6.00 часа в четвъртък, информира "Слободен печат".

Според ръководителя на Южния регионален център по гранични въпроси в министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония Славчо Богев товарният и пътническият трафик през трите гранични пункта е напълно спрял и в двете посоки. 

Протестът на гръцките митничари блокира трафика през всички гранични пунктове на границата с Албания, предаде и агенция АТА.

Агенцията посочва, че четирите гранични пункта между Гърция и Албания - Чаф Бота–Саяда, Тре Урат–Мелисопетра, Какавия-Ктисмата и Кристалопиги–Капщица, са затворени за леки автомобили, тежкотоварни автомобили, автобуси и таксита. 

Албанската полиция препоръча да се избягват пътувания до съседната страна през тези пунктове и уточни, че изключения ще бъдат правени само за спешни случаи и за пешеходци.

Гръцките митничари съобщиха, че ще протестират на 2 и 3 април с искания за по-добри работни условия, повишаване на заплатите и увеличение на персонала./Дарикнюз.бг.


Още за: стачка   митници   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар