Срещу коронакризата !Премиер обяви 4-дневна работна седмица за цялата държава 

21 май 2020 07:50   3021 прочита


Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн насърчи гъвкавите трудови отношения, като например 4-дневна работна седмица в периода, когато страната излиза от наложените от пандемията извънредни мерки. 

По-дългият уикенд или по-свободната трудова заетост ще позволи на нейните сънародници да пътуват повече в страната и така да подпомогнат туризма и икономиката, докато границите остават затворени, смята Ардърн. 

“Чувам, че много хора предлагат 4-дневна работна седмица. В крайна сметка това е въпрос между работодателите и служителите“, казва министър-председателят, цитирана от БНТ. 

“Наистина бих насърчила хората да помислят върху това, ако са работодатели или в позиция да решават“, заяви тя в онлайн обръщение на връщане от популярен местен курорт. 

Ардърн е един от световните лидери, сочени за пример при овладяването на кризата. В страната смъртните случаи са едва 21 на 5 милиона население. Социологически проучвания сочат, че Ардърн е най-одобряваният държавен лидер в историята на Нова Зеландия. Глас. бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар