Сравнително топло до края на месеца

17 януари 2019 09:46   2695 прочита


През новата седмица често ще вали

В петък от запад облачността ще се увеличи, а в котловините и на места в Горнотракийската низина преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат сравнително високи за втората половина на януари.

През почивните дни облачността ще бъде значителна и на отделни места ще има превалявания, предимно от дъжд, в планините над 1000-1200 метра – от сняг. Количества – незначителни. От запад температурите слабо ще се понижат.

В началото на следващата седмица ще бъде облачно, ще има и превалявания – в Северозападна България, а във вторник в Северна – предимно от сняг, в останалите райони - от дъжд. В понеделник превалявания ще са само на отделни места, във вторник - на повече места в страната. Ще започне понижение на температурите.

До края на месеца вероятността за валежи ще бъде голяма. В Западна и по-голямата част от Северна България ще вали предимно сняг, в Югоизточна България - предимно дъжд.

Много ниски температури не се очакват. Като цяло, в края на месеца температурите в повечето райони ще бъдат около климатичните норми, в отделни райони стойностите дори ще бъдат малко по-високи.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар