Срашно е! Подпалиха сграда за носители на коронавируса в Хонконг

27 януари 2020 09:15   5789 прочита


Демонстранти в Хонконг подпалиха тази вечер с коктейли „Молотов“ сграда, предназначена за карантинна зона за потенциални носители на вируса 2019-nCoV, предаде Франс прес, като се позова на полицията. „Тези разрушителни действия представляваха сериозна заплаха за сигурността на хората на място“, пише в полицейското комюнике.

Според фотограф на АФП от входа на сградата излизали буйни пламъци, преди да се намесят пожарникарите. По-рано няколкостотин хонконгски граждани блокираха с тухли и други предмети пътищата, водещи до сградата, протестирайки срещу плана тя да бъде превърната в карантинна зона. Потвърдените случаи на заразени с новия вирус в Хонконг вече са шест. Недоволни сме, че правителството избира тази сграда която е съвсем близо до жилищен район и начално училище, каза 28-годишна жителка.

Източник на Ройтерс видял няколко протестиращи, облечени в черно и с маски, да атакуват новопостроен блок с общински жилища в район Фанлин близо до границата с континентален Китай, пише bg-voice.com. Нападателите хвърлили запалителни коктейли, след което избягали. Имало и изпотрошени стъкла на прозорци. По-късно пожарникарите потушили огъня, който нанесъл щети само на фоайето на сградата. На мястото били изпратени няколкостотин души от силите за борба с безредиците. Арестуван е най-малко един човек.

Поради опасения, че разпространението на новия вирус набира скорост, към хонконгското правителство се отправят все повече призиви да блокира границата на финансовия център с континентален Китай, за да се ограничи рискът от разпространяване на заразата.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар