Спецов: НАП е готова за въвеждането на отстъпката за горивата 

24 юни 2022 06:21   2 коментара   1708 прочита


Данъчните са готови да въведат отстъпката от 25 стотинки за всеки литър гориво още от 1 юли, но всичко зависи от решенията на парламента. Това заяви пред NOVA директорът на НАП Румен Спецов. Той отчете, че събираемостта на данъците за първите шест месеца е 99, 99%. 

Разглеждането на бюджета между първо и второ четене и окончателното приемане на актуализацията е ключът към въвеждането на отстъпката, подчерта Спецов. „Имаме възможност от 1 юли, чисто хипотетично, ако се приеме утре актуализацията на бюджета, да администрираме тези 25 стотинки на литър. Планът е готов. Не искам да влизам в подробности, докато не видим дали това нещо ще бъде прието”, уточни той. 

Колкото до данъчните проверки в „Нефтохим Бургас”, те вървели със седем години назад. В краят на август се очаквал докладът за 2015 г., но на този етап рафинерията била финансово стабилна. 

„Нефтохим Бургас” тази година ще декларира за предходната положителен финансов резултат, което е много добре”, обяви директорът на НАП. 

Спецов заяви, че не се притеснява за поста си на фона на политическите сътресения. Най-важното за него било, че е изхвърлил асоциацията с НАП и думата „бухалка“. 

„Дойдохме за два месеца и половина. Вече една година и три месеца съм на този пост. Ще остана, докато държавата прецени, че има нужда от мен. Когато прецени, че няма - без драми, подавам си молбата и приключвам с държавните дела”, категоричен е той. 

2 коментара
24 Юни 2022 09:45 | ха ха ха
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

СМЕШНИЦИ !
Докато разглеждаха тези мизерни 0, 25 стотинки за 50 литра гориво,
цената скочи с близо 1 лев и продължава да расте....


24 Юни 2022 15:28 | от левскар
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Спецов ай де вдигай гълъбите - изчезвай нещастник и измамник - няма кой да те защитава вече.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар