София осъмна под още по-голяма блокада

13 август 2020 08:16   2464 прочита


Продължава блокадата в София. Тази сутрин палаткови лагери са разположени пред Президентството, при Софийския университет и на Орлов мост. Исканията са добре познати - оставка на правителството и главния прокурор. Припомняме, че втори ден поред движението пред Ректората е затворено. То бе пуснато от недоволните, но от вторник вечерта там бе разпънат пак палатков лагер. В същото време тази сутрин се наблюдава засилено полицейско присъствие в района на Триъгълника на властта.

По-късно   в парламента ще бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. Според дневния ред, определен от социалистите, в четвъртък парламентът първо трябва да гласува проекторешение, с което задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от Covid- кризата. Червените депутатите искат и да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

Протестиращи започнаха да се събират пред Народното събрание. Те носят кори с яйца и домати. Полицейското присъствие пред Народното събрание е засилено. Движението на линиите на обществения транспорт е променено, съобразете маршрутите си. Автобусите от линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута. Автобусите от линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П. Яворов“ и по маршрута двупосочно. Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута им.

Тези от линия № 213 двупосочно са отклонени по булевардите „Мадрид“, “Ситняково“ и „Цариградско шосе“ и след това по маршрутите им. Тролейбусите от линии4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута им. Тези от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока СУ „Кл. Охридски“ въртят на кино „Одеон“, а линия 7 от „Люлин“ към Сточна гара обръща на нея и обратно. Тролейбусите от линии 1, 2, 4 и 11 въртят на ул. „Оборище“ и бул. „В. Левски“ и обратно по маршрутите им. 

  Blitz. bg:

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар