Слънце, но и краткотрайни валежи с гръмотевици от утре

14 юни 2019 10:18   1999 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

Температурите остават около и малко над обичайните, но в някои дни ще има локални краткотрайни валежи с гръмотевици

Днес до обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчеви, с развитие на купеста облачност. В Следобедните часове и преди полунощ, отначало над планините и източните райони на места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки.

По-късно привечер и преди полунощ валежи с гръмотевици ще има и на места в останалата част на страната.

Дневните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса.

Утре ще остане топло, температурите - без съществена промяна. Краткотрайни превалявания след обяд ще има главно над южната половина на страната.

В неделя температурите ще бъдат от 28 до 32 градуса. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има над и около планините и на места в североизточните райони.

Привечер и през нощта срещу понеделник явленията ще бъдат в западната половина на страната.

В планините условията за туризъм ще бъдат относително добри, но трябва да се съобразявате с постоянната опасност от внезапно влошаване на времето, силен поривист вятър, краткотраен дъжд с гръмотевици и градушка. Избирайте по-кратки преходи, предимно в часовете преди обяд.

В понеделник неустойчиво, с локални краткотрайни валежи ще бъде над западната половина на страната. Температурите ще останат от 28 до 32 градуса в повечето места.

Неустойчиво ще бъде и в планините и част от западните райони и във вторник и сряда. Там ще има локални краткотрайни превалявания с гръмотевици. Остават и условията за локални градушки, но те ще са на по-малко места и с по-ясно изразен локален характер. Същевременно, макар на по-малки площи и с петнист характер, са възможни и локални поройни дъждове, в посочените места с по-неустойчива атмосфера.

Температурите ще останат без съществена промяна, около и малко над 30 градуса, по-високи в сряда и четвъртък, когато и краткотрайните валежи ще бъдат предимно в планинските райони.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар