Служебният кабинет с добри темпове решавало проблемите с газа

05 август 2022 07:13   1799 прочита


 

"Вървим с едни добри темпове в една добра посока. Ще се намери решение на сериозния проблем с газа". Това заяви служебният транспортен министър Христо Алексиев, който е и вицепремиер по икономическите политики, в отговор на въпрос за заседанието на кризисния щаб на служебното правителство. Коментарът си той направи, след като проведе среща с превозвачите в ресорното министерство. По думите му заседанието на създадения кризисен щаб за енергетиката е било много ефективно. 

Предприети са конкретни и работещи стъпки, в конкретни срокове, но от служебното правителство не са приключили с пълното установяване на фактическото състояние на газа. Набелязани са много ясни конкретни мерки стъпки в тази посока, увери вицепремиерът по икономически политики, макар и да не беше конкретен. 

 

Алексиев също каза, че няма договор за танкери с втечнен газ, което обяви бившият премиер Кирил Петков, като те са три за тази година. Откъдето и да има доставки на газ, самото финансово състояние на "Булгаргаз" е изключително  тежко.  Нюз. бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар