Словакия удължи контрола по границите до 27 май

08 май 2020 07:47   2247 прочита


 Словакия удължава до 27 май контрола по границите заради кризата с новия коронавирус. Редица други европейски държави обаче разхлабват ограничителните мерки. 

В Словакия е в сила забрана за влизане на чужденци, включително от страни членки на ЕС, както и задължителна 14-дневна карантина за завръщащи се от чужбина словашки граждани. В страната са потвърдени 1445 заразени и 26 починали от коронавируса. 

Латвия удължи до 9 юни въведеното заради Covid-19 извънредно положение. От гражданите вече се изисква и да носят маска в обществения транспорт. Някои мерки обаче започват да се облекчават. 

От 12 май се разрешават събирания на групи до 25 души на открито при спазване на физическо дистанциране. Възобновява се и работата на културните, развлекателните и спортните обекти. 

Ирландия също планира да започне да разхлабва ограничителните мерки от 18 май. Властите в Дания обявиха, че от понеделник ще отворят наново търговските центрове. 

Исландия регистрира двама заразени от новия коронавирус вчера след три дни без никакви нови заразени. Това обаче няма да се отрази на планираното облекчаване на ограничителните мерки.BNR.bg 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар