Слави: ГЕРБ много ги боли, боли ги заради ЦИК 

04 май 2021 08:01   7 коментара   3973 прочита


Слави: ГЕРБ много ги боли, боли ги заради ЦИК 
 

 
Слави Трифонов побърза да коментира, отново през социалните мрежи, днешните две пресконференции, които ГЕРБ дадоха. В тях, те го упрекнаха в мълчание по важните въпроси в държавата и близост с президента Радев. 

Ето какво сподели новият политик: 

Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии. 

Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции. 

А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК. 

Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК. 

Разбирам желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро. Само че не е така – всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има. 

Ще има видеозаснемане и видеоизлъчване, за да може всеки да вижда какво се случва. 

И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ – ЦИК ще е друга. Друга ще е – да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: "Никой не може да спре гората да се разлиства“. 
 

7 коментара
04 Май 2021 08:31 | от кукуряхцево
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Гласувах за ИТН - но се видя че с шоу държава не се управлява . Вие ставате само някой бардак да управлявате . А и ортаклъка ви с комунистите и тоя нещастник Радев окончателно ни кара да се откажем да гласуваме за вас


04 Май 2021 08:46 | Лили
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Промените в ИК са отпадане на ограниченията за броя на секциите в чужбина, машинно гласуване в секции с над 300 избиратели, видеонаблюдение при преброяването на бюлетините и попълването на протоколите, 15 члена на ЦИК. Броят на секциите и машинното гласуване вдигат до 60% избирателната активност и ИТН, ДПС и ДБ ще получат с около 3% повече гласове, което е до 1 мандат, най-много 2 на партия. Е, кое ще се промени в следващото НС? Трите ползващи се партии не желаят да правят коалиция и ако така бъде и през юли пак няма да има правителство.


04 Май 2021 08:47 | До първия глупак
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Гласувал си за герберастите, сега рониш крокодилски сълзи.


04 Май 2021 08:56 | джоро
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

в крайна сметка народа видя какво го чака и ще гласува отново за борисов! с циркаджии и злобари държава не се управлява!


04 Май 2021 13:15 | До горния толуп
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Джоро, герб си отива, а ти се връщаш на село.


04 Май 2021 13:47 | джоро
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

никога няма да се върна да живея в благоевград! относно герб - ще има кабинет борисов 4!


04 Май 2021 14:43 | До горния толуп
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Мий чинии, слугувай на чернилките, тези, които нямат акъл да се реализират в собствения си град, бягат. Мишките първи напускат кораба. Боко от Банкя е в историята.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар