Сирия и Турция се обвиниха взаимно за спонсори на тероризма  

27 септември 2020 08:17   1425 прочита


 

Сирийският външен министър Уалид Муалем обвини Турция като един от основните спонсори на тероризма в страната и региона. По думите му, Анкара виновна за военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради намаляване на водата в повече от дузина градове които се противопоставиха на турската окупация, предаде АП. 

В предварително записана реч за Общото събрание на ООН, той каза, че спирането на водоснабдяването застрашава живота на цивилните, особено по време на коронавирусната криза. 

Турция, която сега контролира зона в Северна Сирия, подкрепи бойците на опозицията срещу сирийския президент Башар Асад, сирийските кюрдски бойци и екстремистката групировка "Ислямска държава". 

Турция трябва да бъде спряна, настоя той. 

"Срамно и неприемливо е, че убийственият сирийски режим, който отдавна е загубил своята легитимност, продължава да злоупотребява с общото разискване на Общото събрание на ООН, за да изопачи фактите", отговори говорител на мисията на Турция. 

"Сирийският режим е отговорен за смъртта, осакатяването, отвличането, глада и насилственото изчезване на милиони сирийци", каза говорителят. "Престъпленията срещу човечеството, нарушенията на международното хуманитарно право и военните престъпления са документирани в безброй доклади на ООН. " Нюз. бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар