Шуменското село Изгрев под карантина от днес 

12 юни 2020 09:48   1869 прочита


 Шуменското село Изгрев вече е поставено под карантина до 25 юни. Причината – селото се превърна в ново огнище на заразата. Изградени са КПП-та, има мобилни екипи, които следят за спазването на мерките, предава Нова тв. На случаен принцип трябва да се изследват около 30% от жителите. 

КПП-тата бяха изградени вчера около 20 часа, въпреки че планът беше това да се случи още сутринта. Ситуацията в селото коментира личният лекар д-р Абдел Жебрил, който приветства взетите мерки. 

“Местните власти нямат право да вземат решение за затваряне на населеното място. Позволението трябва да дойде от централните органи, които се занимават с контрола. Решението да се ограничи движението е много добро, защото мерките не се спазват масово. Най-големият проблем е безотговорността. За много хора коронавирусът е преувеличен”, казва докторът. 

Д-р Жебрил разказва, че съпруг на негова пациентка го търси за помощ, защото смята, че е болен от коронавирус. Той обаче категорично отказва да се качи в линейка и да отиде до лечебното заведение, където да бъде прегледан. 

„Предложих му да се свържа с колегите в Спешното отделение и да го посрещнат. Съпругата му също беше със съмнения. Снимката на белите дробове показа, че тя имаше пневмония. След това тя дава положителна проба и за коронавируса”, добавя д-р Жебрил. 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар