Шефът на руската Дума: Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация 

20 август 2022 07:36   2300 прочита


 
Председателят на руската Държавна дума смята, че "Вашингтон е готов да направи всичко, за да запази властта си над света". Той посочва, че днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 куб. м. В същото време Вашингтон го продава на Европа "7, 3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна", ​​​​съобщават информационните агенции. 

Съединените щати се стремят да запазят своята „власт над света“, като нанасят щети на страните от Европа и на практика ги обричат ​​на изолация. Това мнение изрази в петък председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram. 

"Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация. (...) Вашингтон е готов да направи всичко, за да запази властта си над света, жертвайки за това благосъстоянието на гражданите и икономиката на европейските страни", каза Володин. 

По този начин, подчерта той, решенията на европейските държави да се откажат от руските енергийни ресурси, да прекратят икономическото сътрудничество с Русия, както и да забранят влизането на руснаци "са взети под натиск от Вашингтон". 

 

"Проводници на неговата политика в Европа са Англия, която изостави Европейския съюз, и страни, от чийто суверенитет остана само името: Литва, Латвия, Естония, Украйна. Полша, Чехия и Финландия влязоха в тази русофобска коалиция с надеждата да получат американска подаяние", смята Володин. 

Председателят на Държавната дума посочва, че днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 кубически метра. В същото време Вашингтон го продава на Европа "7, 3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна". В същото време, подчерта Володин, инфлацията в европейските страни вече е достигнала рекордните 8, 9%. 

"Аномалната жега, която се разрази в Европа, удари силно селското стопанство. Реколтата е с 20% по-малко от миналата година. Има недостиг на електроенергия, цената на която се е увеличила шест пъти за една година", добавя Володин. 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар