Северномакедонските лидери се разбраха за предсрочни избори на 15 юли 

16 юни 2020 07:02   2065 прочита


Лидерите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ се разбраха предсрочните парламентарни избори в Северна Македония да се състоят на 15 юли, съобщават македонските медии. 

ВМРО-ДПМНЕ ще участва в изборите на 15 юли, съобщи председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски във Фейсбук. Той заяви, че двете условия, за които ВМРО-ДПМНЕ настояваше, са били приети. 

"Първо протоколите за защита на здравето на гражданите, второ мисията на ОССЕ за защита на волята на гражданите", написа Мицкоски. 

Председателят на СДСМ Зоран Заев заяви на пресконференция, че е разговарял с Мицкоски по телефона и той потвърдил, че опозиционната партия ще участва в избори на 15 юли. 

Заев призова президента Стево Пендаровски да обяви ново извънредно положение от 10 дни, за да се промени денят на изборите и да се даде възможност на правителството да вземе нови решения, с които да се уредят подробности за гласуването. 

БНР

Планът е гласуването да продължи три дни - на 13 и 14 юли да гласуват болните, немощните и позитивните на коронавирус или хората, които са под карантина или в самоизолация. Гласуването на изборния ден 15 юли, сряда, който ще бъде неработен за всички граждани, ще продължи от 7 до 21 часа. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар