Саудитска Арабия обвини Путин в лъжа за цените на петрола 

05 април 2020 06:36   1883 прочитаСаудитското министерство на външните работи определи като неотговарящи на истината думите на руския президент Владимир Путин, че Саудитска Арабия е излязла от сделката ОПЕК+, за да елиминира конкурентите, добиващи петрол от шистови находища, предаде радио "Свободна Европа". 

Външният министър на страната принц Фейсал бин Фархан ал Сауд заяви, че "тези думи са напълно лишени от истина", съобщава изданието Arabnews. 

Изявлението на Путин беше разпространено от руските медии, които се позоваха на стенограма от сайта на Кремъл. 

Саудитският външен министър подчертава, че именно Русия отказа да продължи съществуващата сделка на държавите-производителки на петрол ОПЕК+, като призова Москва да вземе "правилно решение" на следващата им среща. 

 

Медиите цитират източници от деловите среди, според които шефът на "Роснефт" Игор Сечин се е обявил против продължаването на сделката с ОПЕК. 

По-рано участник в преговорите на министрите на енергетиката от страните в ОПЕК и Русия разказа пред агенция Bloomberg, че след като руският министър е съобщил за излизането от сделката, колегите му от другите страни са били в такъв шок, че не са знаели какво да кажат.

news. bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар