САЩ спряха политиката на Тръмп за военно изтегляне от Германия 

04 февруари 2021 09:18   1036 прочита

   Съединените американски щати ще спрат планираното изтегляне на 12 000 военнослужещи от Германия, докато Пентагонът преразглежда плановете от епохата на бившия държавен глава Доналд Тръмп, заяви в сряда ръководителят на европейското командване на САЩ. 


Плановете са "замразени", докато новият министър на отбраната на САЩ Лойд Остин е "в процес на извършване на много задълбочен преглед" на политиката, каза генералът от военновъздушните сили Тод Уолтърс пред репортери, без да даде срок за одита. 

Планираното изтегляне включваше преместване на американското европейско командване от град Щутгарт в Белгия и връщане на 2-ри конен полк, базиран в момента в германския град Вилсек, в Съединените щати. 

Само 6000 от войниците, за които беше планирано да напуснат Германия, трябваше да се върнат в Съединените американски щати, като някои също бяха предназначени за разполагане в Балтийския регион. 

"Всеки един от тях е на изчакване и ще бъде преразгледан, за да има цялостен преглед на всички опции, от А до Я, така че да можем да направим стратегически преглед на всяка една от тези опции", добави Уолтър. 

Тогавашният президент Доналд Тръмп нареди да бъдат изтеглени част от 34 000 американски военнослужещи, дислоцирани в Германия, обвинявайки съюзната страна-членка на НАТО, че действа "много престъпно" и "е направила състояние" на гърба на американските войници. 

Тогава генерал Тод Уолтърс и министърът на отбраната на Тръмп Марк Еспер казаха, че извеждането на американски войски от Федералната република и командироването им другаде би повишило сигурността в Европа. 

Двупартийна група американски депутати обаче, постави под въпрос как този ход ще позволи на Съединените щати и НАТО да продължат да оказват натиск върху Русия заради Крим. 

Плановете за промяна на дислокацията на войските разгневиха държавни представители в Германия, когато бяха обявени миналото лято, включително баварския министър-председател Маркус Содер, който заяви: 

"Ние силно съжаляваме за решението на правителството на Съединените щати. " 

Според съобщенията министърът на отбраната Лойд Остин е уверил германската си колега Анегрет Крамп-Каренбауер, че САЩ ще поддържат връзка с Германия за подобни ходове в бъдеще, според Ройтерс. пОГЛЕД ИНФО

Превод: СМ 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар