САЩ ще доставят на Украйна по-бързо танкове, но по-стар модел

21 март 2023 16:20   2167 прочита
Снимка: БГНЕС/ EPA
Снимка: БГНЕС/ EPA


Снимка: БГНЕС/ EPA

Пентагонът ще ускори доставката на американски танкове "Ейбрамс" за Украйна, избирайки да изпрати реновирания по-стар модел, който може да бъде подготвен по-бързо, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на правителството на САЩ, съобщи БТА.

Агенцията отбелязва, че целта е 70-тонните мощни бойни машини да достигнат до военната зона в Украйна през следващите 8 до 10 месеца. Първоначалният план беше в Украйна да бъдат изпратени американските танкове "Ейбрамс" в по-модерната им конфигурация М1А2, което би отнело една или две години за тяхното производство и доставка. Според цитираните представители на правителството на САЩ е било взето решение да се изпрати по-старата конфигурация М1А1 на танковете "Ейбрамс", които може да бъдат доставени от резерва на американската армия.

За украинските сили ще бъде по-лесно да бъдат обучени за тяхното използване и поддръжка. Цитираните източници са пожелали да запазят анонимност, защото тези планове още не са още достояние на широката общественост. Очаква се Пентагонът да излезе с такова съобщение в скоро време, отбелязва АП./Факти.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар