САЩ с жест към новото правителство в Ирак  

07 май 2020 07:16   1 коментар   1806 прочита


САЩ с жест към новото правителство в Ирак  

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо приветства сформирането на новото иракско правителство, ръководено от бившия началник на разузнаването Мустафа ал Казими и удължи отново срока на изключението, позволяващо на Багдад да внася ирански газ, без да става обект на санкции, предаде Франс прес. 

По време на телефонен разговор с новия иракски премиер Помпейо е заявил, че те няма да наложат санкции на Багдад, ако той купува електричество от Иран през следващите 120 дни. 


САЩ подновиха съвместните военни операции с Ирак 

Тази стъпка цели "да покаже нашето желание да помогнем за създаването на необходимите условия за успеха" на новото правителство, се казва в изявлението на Държавния департамент за разговора, предава БТА. 

Вашингтон неведнъж удължава изключението, позволяващо на Багдад да използва жизненоважните за иракската енергийна система ирански енергийни запаси. Обикновено срокът на удължаването беше 90 или 120 дни, но миналият месец то беше удължено само с 30 дни, докато Ирак се бореше да сформира ново правителство, припомня Ройтерс 

1 коментар
07 Май 2020 18:14 | ДЯВОЛА ОТ НЕБЕТО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ТИЯ ПРАВЯТ ЖЕСТ И С ДРУГАТА РЪКА ТИ РЕЖАТ ГЛАВАТА СЪС САБЯТА-МОЖЕ ЛИ УБИИЦИ ДА ПРАВЯТ ЖЕСТОВЕ. НЕ. САЩ СА УБИИЦИ ТОВА НЕ СА ХОРА. МРЪСНИ ИМПЕРИАЛИСТИ И ДОЛНИ ИЗРОДИ. НА БЕСИЛОТО.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар