Сачева: 17 793 души са съкратени заради коронавируса 

02 април 2020 07:45   1 коментар   2079 прочита


 17 093 са отбелязали, че са съкратени заради коронавируса. Това заяви социалният министър Деница Сачева в ефира на NOVA. 

На въпрос дали трябва да бъде удължено извънредното положение в страната Сачева заяви, че е необходимо, за да се спре разпространението на коронавируса. 

„Това е ходът, който всички трябва да бъдем убедени че трябва да бъде направен, защото е изключително необходимо да продължим да забавяме разпространението на инфекцията и да поддържаме ниски нива на заболеваемост и съответно на хора, които да натоварват здравната система“, заяви тя. 

Това няма ли да доведе до още по-дълги опашки пред бюрата по труда? Какви са данните за безработицата заради кризата до момента? 

„Никога не можем да бъдем сигурни в това кой е по-добрият избор, който трябва да направим обаче има един, който е безспорен – животът винаги е най-важен. В това отношение съм сигурна, че решенията, които взимаме, макар и много тежки, сега ще бъдат оценени правилно вбъдеще. За времето, в което беше обявено извънредното положение, досега 31 643-ма души общо са се регистрирали в бюрата по труда, като 17 793-ма от тях са посочили, че са безработни вследствие на съкращения, свързани с коронавируса“, каза още тя. 
 

1 коментар
02 Април 2020 09:11 | zapoznat
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нали безработните бяха САМО 9000 ( девет) хиляди ма ПАЧА! Маменцето ви лъжливо!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар