С водосвет на бойните знамена започва честването на Гергьовден!

06 май 2018 10:07   2545 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

По повод на 140-та годишнина от създаването на Българската армия във военния парад днес ще участват над 1600 военнослужещи от Въоръжените сили, ще бъдат представени 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетните войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Парадът ще започне от 10.30 ч. на площад "Княз Александър Първи" в столицата.

Командващ парада е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. По традиция парадът ще бъде открит от вертолет "Ми-17" на Военновъздушните сили, носещ националния флаг на Република България. При изпълнението на националния химн по време на парада ще бъдат дадени 20 артилерийски салюта.

Във военния парад ще участват Гвардейският представителен духов оркестър с духовите оркестри на видовете въоръжени сили; знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове с бойните си знамена. След представителните блокове на парада ще преминат в различни формации самолети и вертолети, които са на въоръжение във вертолетната, транспортната, учебната, щурмовата и изтребителната българска военна авиация.

Blitz.bg


Още за: армия   парад   сили   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар