С нови камери глобяват и за неправилно паркиране

20 октомври 2020 07:25   1922 прочита


Нови камери ще следят и за неправилното паркиране. На нарушителите ще бъдат издавани фишове. Всичко ще се случва с уредите, които и в момента са монтирани на светофарите в столицата. 

 До няколко седмици се очаква системата на Центъра за управление на трафика  да бъде свързана с тази на „Пътна полиция”. Така в реално време от тук ще уведомяват КАТ за всяко заснето нарушение. Например - минаване на червено, говорене по телефона без необходимото устройство или неправилни маневри. А санкционирането ще става чрез фиш, предава Нова тв.

Системата на центъра за управление на трафика вече засича едно нарушение – каране в бус лента.

„Идеята е да получават електронно информацията, без забавяне, с установяване на нарушенията. Било то бус лента, червен светофар, неправилно завил водач или нещо друго. Веднага да отива в Центъра за управление в МВР и директно да се изпраща уведомление до нарушителите”, заяви Кристиян Кръстев, заместник-кмет по транспорта, Столична община.

Чрез камерите по светофарите ще се следи и за неправилно паркиране.

„Целта е да обръщаме внимание, да санкционираме водачите, които уж спират за малко, паркират на основни пътни булеварди , точно където се движи градският транспорт , причиняват огромни задръствания, изнервят водачите , намаляват видимостта”, посочва още Кръстев.

По данни на КАТ именно намалената видимост около пешеходните пътеки е причина за броя на тежките катастрофи с пресичащи.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар