Русия: НАТО разполага оръжия в България и Румъния срещу нас 

05 декември 2020 07:46   3 коментара   3525 прочита


  

Русия е силно загрижена от евентуално раздвижване на НАТО спрямо тях. По данни на Москва, Алианса разполага оръжия в България и Румъния на Черно море. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС. 

Според дипломата броят на корабите на военноморските сили на страните от НАТО плаващи до пристанищата на Черно море на съюзниците и партньорите на алианса, броят на полетите на разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати по границите с Русия се увеличава. „Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се разработват сценарии, които предполагат и предвиждат удари, включително на руска територия“, продължи тя. 


 
“Това предизвиква у нас сериозна загриженост. Трябва да вземем предвид нарастващата военна активност на алианса, а страните-членки да реагират съответно”, каза дипломатът. “Черноморският регион вече има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните държави. Появата на нов играч тук, очевидно не показва най-добри намерения подкопава регионалната стабилност, „забивайки клин” между съседните държави”, заяви Захарова. 

Тя подчерта, че НАТО привлича Украйна и Грузия към своите дейности, като ги “обучава” да се изправят срещу Русия в хода на съвместни маневри и учения. 

3 коментара
05 Декември 2020 10:58 | Горд българин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Браво на НАТО. Русия ще умре втори път след СССР, но няма да има трета империя на злото в Сибир. Руската баница ще бъде разпределена между европейските държави. България още отсега трябва да има претенции за Татарстан да и е призната колония. Това е Волжка България.


05 Декември 2020 20:30 | Иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

диктатора путин трябва да бъде премахнат


06 Декември 2020 09:46 | Кеворк Кеворкян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По голям крадлив диктатор от цар тиква от Банкя, няма.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар