Русия иска преговори, Украйна трябва да се откаже от Крим

28 септември 2023 13:09   3283 прочита
Снимка: БГНЕС/ EPA
Снимка: БГНЕС/ EPA


Снимка: БГНЕС/ EPA

Лавров заяви, че трябва да бъдат взети "реалностите" на фронта, което означава Украйна да се откаже от окупираните земи

Москва е готова да преговаря за Украйна, но тя трябва вземе предвид реалностите на земя и интересите на руската сигурност. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за ТАСС, пише Факти.бг.

„Нашата позиция остава в сила: ние сме готови да преговаряме, но да се вземат предвид реалностите, които сега са се развили на земята, и предвид нашата позиция, която е добре известна на всички. Като се вземат предвид нашите интереси и сигурност, интересите да се предотврати създаването на враждебен нацистки режим на нашата граница, който открито декларира целта да унищожи всичко руско в тези земи, които както в Крим, така и в Новорусия, са били обитавани от руски хора от столетия“, каза министърът.

Лавров по-рано заяви, че колкото повече Киев отлага преговорите с Москва, толкова по-трудно ще бъде да се преговаря по-късно. Според него първата стъпка за подобни контакти трябва да бъде отмяната на указа на украинския президент Володимир Зеленски, забраняващ диалога с Москва.

Украйна ясно посочи, че няма да преговаря с руския агресор, докато има руски войници на украинска земя, включително в окупирания Крим. За Русия „преговори“ означава Украйна да се откаже от свои земи.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар