Румен Петков обяви формацията "Левицата"

27 януари 2023 06:50   4 коментара   3339 прочита


Румен Петков обяви формацията "Левицата" 
 

На предстоящите предсрочни избори три партии влизат в нова формация под името "Левицата". Това са "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), "Движение 21" и "Изправи се България". Това заяви лидерът на АВБ Румен Петков, цитиран от БТА. 

По думите му разговорите по темата продължават и те още не са финализирани. За нас консолидацията на левицата е неизбежен процес. Той е задължителен, категоричен бе Петков. Форматиране на левицата е стремеж да покажем на левия избирател, че има избор. То не е противопоставяне, а е стремеж да направим политика, която да представим, добави лидерът на АБВ. 


Според него в 48 -то Народно събрание има драматична непредставителност на българските граждани. 

Коментар за политическата обстановка в страната направи и бившият президент Георги Първанов. На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС, поясни той. По думите му е прозвучала заявка тези партии да управляват заедно след изборите. Първанов посочи, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завръзване. 

По отношение на референдума за президентска република той заяви, че това е нещо неосъществимо, тъй като във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция. 

От АБВ заявиха, че посегателството върху въглищните централи при липса на решение, което да гарантира базови мощности, ще съсипе Старозагорския регион и ще бъде тежък удар върху енергийната сигурност за страната. Според Румен Петков строителството на АЕЦ "Белене" е задължително. 


 
 

4 коментара
27 Януари 2023 11:14 | ма
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ппрррррррррппппрр


27 Януари 2023 11:14 | Бойко
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тази интересна компания ту се събира, ту се разделя, сега пак ще се събира. Доста ми е объркано.


27 Януари 2023 17:24 | Х
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Като гледам, започва процес на възстановяване на БКП. Преценете сами - АБВ/Румен Петков/, Движение 21/Татяна Дончева/, Изправи се БГ/Мая Манолова/ от една страна. БСП/Нинова/, ДПС/Доган/ и ГЕРБ/Бойко/ от друга. Стане ли, ще е Парламент бетон...


27 Януари 2023 19:32 | поп Нафърфорий
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Със стари к. урви нов бардак искат да правят. Даь ама не!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар