Румен Миланов: Със закона за НСО ще може да се упражнява контрол над структурата

18 август 2015 11:15   2044 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Новият закон за НСО ще постави дейността на службата на масата и ще има прозрачност. Сега ще може да се упражнява контрол над тази структура. Това заяви в „Тази сутрин” бившият началник на Националната служба за охрана Румен Миланов.

Позитивно е, че вече има нормативен акт, т.е. отговорностите са много по-големи, посочи той. По думите му ще се дадат по-големи правомощия на служителите на НСО, но в полицията има 20-30 000 служители, които са с много по-големи правомощия. „Ако към тях прибавим още 500, дали това ще е големият проблем”, попита той.

„И полицията, и НСО се обучават как да не превишават правомощията си – ако има случаи, те са изключение, а не правило”, коментира Миланов.

Той подчерта, че структурата съществува вече близо 25 години, като сега със закона нейната дейност се е поставила на масата. Подобна структура има и в Румъния, отвърна той на критиките, че никъде в Европа няма подобна служба.

Румен Миланов заяви, че не мисли, че законът е правен за Ахмед Доган. По думите му обаче е добре да могат да се пазят хора, свързани с националната сигурност, дори когато не са на висши държавни длъжности, като даде за пример лидери на европейски партии или крупни чуждестранни бизнесмени.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар