Пътуването по суша от Италия до България вече е блокирано  

11 март 2020 00:33   2170 прочита


 

Пътуването с автотранспорт от Италия до България е практически преустановено след като днес Словения е затворила границата с Италия и така е пресякла най-краткия автомобилен маршрут до България, съобщи Министерството на външните работи. 

Словенският премиер Марян Шарец нареди тази вечер да бъде затворена границата на Словения с Италия. Само товарните автомобили ще бъдат пропускани, се казва в съобщението. Към момента заразените с COVID-19 в Словения са 34. 

Предприетата мярка е по подобие на решението на Австрия, която по-рано днес затвори границите си. Това означава, че към момента пътуването по суша от Италия за България по най-преките маршрути е практически невъзможно. 

Към момента няма информация за прекъсване на фериботните връзки на Италия с Албания, Гърция и Малта, уточнява дипломатическото ведомство. Българското посолство в Рим е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Екипът на мисията ни ще направи преглед на всички варианти за напускане на страната, а МВнР уверява, че ще информира своевременно за тях. 

Смъртните случаи от коронавируса COVID-19 в Италия са се увеличили за изминалите 24 часа с повече от една трета и вече са 631 души, съобщи тази вечер агенцията за гражданска защита. В най-засегнатите от болестта райони на северна Италия живеят 15 хил. български граждани. / dnevnik. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар