Пътната обстановка в страната е спокойна

25 декември 2015 12:15   2002 прочита


Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, трафикът по автомагистралите е в обичаен режим. На ГКПП потокът е предимно от леки автомобили, няма опашки от чакащи товарни автомобили, движението не е натоварено.

Заради мъгла е намалена е видимостта в няколко области на страната, основно на територията на областите София, Силистра и Габрово, съобщават от Агенция Пътна Инфраструктура и Центъра за информация при направление "Пътна полиция". От Пътна полиция напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. Важно условие за безопасността на шофьорите и пътниците е при никакви обстоятелства да не превишават скоростта и да се съобразяват със състоянието на пътищата, по които на места има влажни участъци.

Спокойна е пътната обстановката и на територията на столицата. Трафикът намаля значително в сравнение с изминалите дни, когато столичани се отправиха на път извън София. Благодарение на създадената добра организация не се образуваха задръствания, екипите на Пътна полиция – СДВР бяха разположени на главните изходни пътни артерии и кръстовищата на столицата и при необходимост регулираха движението ръчно.

През изминалото денонощие пътните полицаи регистрираха 19 пътно-транспортни произшествия, при които двама души са загинали, а 26 са ранените.

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар